( Reportasje fra ukebladet Hjemmet )

Anne-Sofie ble født andre mai 1996. Hun ble født med hjertefeil ”Fallots Tretrade”, som er en kombinasjon av flere feil. Etter fødselen var hun til kontroll hver uke, fordi hun ble stadig dårligere og det begynte å bli kritisk for henne. Hjertefeilen måtte opereres.

Den 13.august 1997 ble hun operert på Rikshospitalet og det så først ut til at alt hadde gått bra. Men dagen etter startet problemene. Utpå ettermiddagen fikk hun hjertestans. I løpet av kvelden og utover natta ble hun stadig dårligere med lungesvikt og nyresvikt. Legene sa at hun hadde fått sjokklunge. Medisinene virket ikke. Legene stod der hjelpeløse, de sa det dessverre ikke var stort mer de kunne gjøre.

Anne-Sofie blir koplet til en hjerte- lunge maskin. Dagene går, hun er veldig dårlig, blir holdt kunstig i live. Hun ligger med brystbeinet åpent helt inn til hjertet, det er stor infeksjons – og blødningsfare. Hun er plaget av mye feber og må spyles med isvann i magen. Isvannet blir samtidig brukt som dialyse siden nyrene ikke virker.

Foreldrene forstår at hun ikke har så mange mulighetene til å overleve. De spør legen om lov til å be Asbjørn Skjortnes komme og be for Anne- Sofie. Legen svarer nei, bare foreldrene har adgang til Intensiv avdelingen der Anne-Sofie ligger. Asbjørn sier at vi kan sende en ting Anne- Sofie er glad i. Så vil han velsigne og be for den og hun kan ha den ved sykesenga. Vi sendte en gul bamse.

Vendepunktet.

Dagen etter att Asbjørn skulle komme og be, fikk vi av en annen lege lov til å ta han med inn. Asbjørn kom og bad for Anne- Sofie til helbredelse. Deretter bad han for foreldrene at Gud måtte styrke dem i den tøffe tros – kampen.

Foreldrene kjente at det kom en stor kraft fra Asbjørn, etter dette begynte ting å skje.

Anne-Sofie fikk bedre oksygenmetning, medisiner begynte å virke, slim i lunger begynte å løsne. Anne-Sofie hadde fin framgang og legene mente at hun nå var sterk nok til å bli koplet fra ECMO – maskinen etter 14 dagers behandling.

Legene ble positive til forbønn.

Etter dette ble Anne- Sofie noe dårligere igjen og foreldrene spurte om Asbjørn kunne komme og be en gang til. Legene var nå positive til dette, ettersom de hadde kunnet konstatere at Anne-Sofies tilstand bedret seg betraktelig sist han hadde bedt for henne.

Mirakelet er et faktum.

Anne-Sofie hadde feber når Asbjørn kom, men den ble borte etter forbønn. Da besluttet legene at de ville lukke åpningen inn til hjertet hennes. Tilstanden til Anne-Sofie bedret seg nå betraktelig og legene på Rikshospitalet sa at det måtte ha skjedd et mirakel.

Anne-Sofie har ikke hatt feber eller andre sykdommer senere. Hun har også etter hvert fått tilbake fullt syn og alle hjerne- funksjoner er normale til alle spesiallistenes store forundring.

I dag er Anne-Sofie medisinfri, frisk og full av livsmot. Anne-Sofie er virkelig et levende mirakel og foreldrene gir Gud all ære! Bildene over: Russe jenta mi er veldig godt å være mamma til ei så tøff jente. Tenk på alt hun har klart. Legane sa, snues 4 ganger i døgnet resten av livet. Men se for en stjerne!

Lilliann Almstad.

( Utdrag av foreldrenes vitnesbyrd)