I sitt vitnesbyrd fortalte Lars Bjørn om sin skepsis, og om den vonde skuldra. Det beste han kunne spurt meg om, sa Lars Bjørn var, tror du Jesus kan helbrede deg? Skjortnes bad for meg i tre sekunder og “eg vart momentant helbreda”. Og det har holdt i desse årene som er gått, og” eg er fremdeles frisk i skuldra”, sier Bjørn.

Etter å ha hørt Lars Bjørn Drønen sitt sterke vitnesbyrd om Guddommelig helbredelse for to år tilbake, fekk eg lyst å vite litt mer om denne mannen. Lars Bjørn er en godt voksen mann på rundt 55 år og er egentlig en utflyttet Austevolling. For flere år tilbake flyttet han og familien fra den flotte heimen på Drønen til Bønes like utenfor Bergen sentrum. Han har i mange år hatt sitt levebrød som fiskeskipper på egen båt, men er i dag en travel foretningsmann som reiser både i inn- og utland.

Eg lykkes etter flere forsøk å få en prat med han på telefonen før han skulle dra på en foretningsreise til Tyskland. På spørsmål om hvordan den vonde skulderen hadde påvirket hans arbeidsevne svarte han; ”at om han ikkje hadde vært skippar kunne han ikkje vært brukandes til nokon ting”. Den vonde skulderen tok fra han nattesøvn og han måtte regelmessig ta kortison sprøyter for å lindre de verste smertene. Han prøvde ulike typer behandlinger hos forskjellige terapeuter som for eksempel akupunktur og ultralyd, i alt 16 behandlinger. Ingenting syntes å hjelpe. Smerte punktet var lokalisert til et bestemt område i muskelfeste bak på skulderen og han kjente at han ville spy bare de berørte dette punktet. Etter hvert så lærte Lars Bjørn seg å finne en bestemt stilling for arm og skulder slik at det ikke skulle verke så mye, men det skulle barre ei liten bevegelse til før smertene jog gjennom han.

Lars Bjørn tror på forbønn og at Gud er mektig til å lege sykdom, men var likevel litt skeptisk da han gikk fram for å bli bedt for på et av møtene til Asbjørn Skjortnes på Storebø i Austevoll for rundt 2 år siden. Verken i skulderen var der fremdeles, han hadde nettopp kjent etter, men da Skjortnes ba en kort bønn kjente han at han plutselig ble frisk i skulderen. Han kunne bevege armen slik han ikke kunne ha gjort på 8 år. Det opplevdes som et sjokk, sier Lars Bjørn, at han plutselig kunne løfte armen opp og ned.

Og nå etter to år og fremdeles har full førlighet i arm og skulder, kjenner Lars Bjørn på en sterk takknemmelighet. Han ønsker å gi Herren ære for det han har opplevd og nettopp derfor reiste han ut til Storebø denne kvelden for å gi sitt vitnesbyrd om at helbredelsen fremdeles holder.

John Levi Weløy